Sponsrade länkar

Sponsrade länkar

100% ärlighet och transparens

För att det inte ska bli några missförstånd eller råda några tveksamheter för dig som besöker den här siten så vill jag förklara vad sponsrade länkar är och på vilket sätt dessa används. För det första så är inte alla länkar på seniorsurfaren.se, shop.seniorsurfaren.se sponsrade exempelvis så innehåller sidan under fliken ”Länkar” på seniorsurfaren.se inga sponsrade länkar alls utan är bara en hjälp för dig som vill handla på nätet, men inte är så erfaren. För det andra så står det dig fritt att klicka på länkar eller avstå. Om du bara pekar på en länk så kan du se om den är sponsrad genom att länken ser ut som en kod eller att det står att den är rekommenderad.

Sponsringen handlar om små pengar. I första hand ger det ett bidrag till mina Internetprojekt som exempelvis shop.seniorsurfaren.se. Det är alltid bra att lära sig mer om gammalt och nytt på Internet och allt är inte gratis. Dessutom delar jag med mig av mycket kunskap på mina webbplatser och det skulle inte vara motiverande att driva dessa utan någon form av ersättning. Jag har skapat en hemsida, en shop och startat en Facebookgrupp, ordnat med rabatter till gruppmedlemmarna på Facebook samt svarar själv kostnadsfritt på teknikfrågor via Seniorsurfare i Sverige. Om du går in i en webbutik genom en sponsrad länk och genomför ett köp som du ändå hade tänkt att göra så stödjer du mitt fortsatta arbete. Det är helt ofarligt att klicka på en sponsrad länk. Det kostar dig inte en krona extra och annonserna, förutom att de är teknikrelaterade, handlar om behov som man kan tänkas ha som senior.

Vad är affilating?

Affiliatenätverk är företag som förmedlar kontakter mellan företag som vill annonsera på nätet, exempelvis webbutiker, och webbplatsägare. Ägare av webbplatser lägger sedan ut annonserna på sina siter och får en provision på varor och tjänster som säljs via dessa sidor. Jag är genom BJ Webdesign ansluten till några sådana affilatenätverk och samarbetar på det sättet med annonsörer som är relevanta för mina projekt. Ett av nätverken ger mig dessutom kickback på mina egna köp. Detta var en kort summering av vad affilating innebär.

Det är upp till en webbplatsägare hur denne vill göra sitt urval av annonsörer. Jag har valt att bara länka från mina siter till sådana företag som jag har goda personliga erfarenheter av och som är seriösa samt har fått minst 4 stjärnor av 5 på trustpilot.com – en webbplats där kunderna kan betygsätta webbutiker som de har handlat från.

Om du själv vill testa affilating eller har frågor så är du välkommen att kontakta mig.

Bert-Åke Byqvist Juninger, ansvarig publicist