Sponsrade länkar

Sponsrade länkar

100% ärlighet och transparens

För att det inte ska bli några missförstånd eller råda några tveksamheter för dig som besöker den här siten så vill jag förklara vad sponsrade länkar är och på vilket sätt dessa används. För det första så är inte alla länkar på seniorsurfaren.se och Facebooksidan sponsrade exempelvis så innehåller sidan ”Kunskapslänkar” inga sponsrade länkar alls utan är bara en hjälp för dig som vill handla på nätet, men inte är så erfaren. För det andra så står det dig fritt att klicka på länkar eller avstå. Om du bara pekar på en länk så kan du se om den är sponsrad genom att länken ser ut som en kod eller att det står att den är rekommenderad.

Sponsringen handlar om små pengar. I första hand ger det ett bidrag till mina Internetprojekt som exempelvis Seniorsurfaren. Det är alltid bra att lära sig mer om gammalt och nytt på Internet och allt är inte gratis. Dessutom delar jag med mig av mycket kunskap på mina webbplatser och det skulle inte vara möjligt att driva dessa utan någon form av donation.

Jag har skapat en hemsida, startat en Facebookgrupp, ordnat med rabatter till gruppmedlemmarna samt svarar själv på teknikfrågor. Om du går in i en webbutik genom en sponsrad länk och genomför ett köp som du ändå hade tänkt att göra så stödjer du mitt fortsatta arbete. Det är helt ofarligt att klicka på en sponsrad länk. Det kostar dig inte en krona extra, och annonserna, förutom att de är teknikrelaterade, handlar om behov som man kan tänkas ha som senior.

 

Vad är affilating?

Affiliatenätverk är företag som förmedlar annonser avsedda för nätet från annonsörer, exempelvis webbutiker, till webbplatsägare. Ägare av hemsidor som seniorsurfaren.se lägger sedan ut annonserna på sina siter och får en provision på varor och tjänster som säljs via dessa sidor. Jag är ansluten till ett tre affilatenätverk och samarbetar på det sättet med annonsörer som är relevanta för mina projekt. Ett av nätverken ger mig dessutom kickback på mina egna köp. Detta är en kort summering av vad affilating innebär.

Det är upp till en webbplatsägare hur denne vill göra sitt urval av annonsörer. Jag länkar bara från mina siter till sådana företag som jag har goda erfarenheter av och som är seriösa samt har fått minst 4 stjärnor av 5 på trustpilot.com.

Adrecords beskrivning av sin affärsidé förklarar begreppet affilate i dess seriösa och strukturerade form. Det är långt ifrån popupfönster med reklam. Däremot är det en möjlighet för alla som har en hemsida, Facebooksida eller är aktiva på sociala media på annat sätt att rekommendera olika aktörer de gillar på nätet. Jag rekommenderar givetvis Adrecord som är en av mina samarbetspartners för affilating om du vill prova på affilating själv på din hemsida, blogg eller Facebookgrupp. Om du vill testa eller har frågor så är du välkommen att kontakta mig.

Ehandelsgallerian.se är ett annat av mina projekt och ett exempel på affilating.

Bert-Åke Byqvist Juninger, ansvarig publicist