Seniorsurfaren

Seniorsurfaren

Seniorsurfarens syften

Anledningarna till att jag startade seniorsurfaren.se är flera. Dels har jag alltid tyckt att det har varit roligt att dela med mig av min kunskap. Jag brukar säga att om man hjälper 10 personer får man hjälp tillbaka av 1 person, och det kan vara just den hjälpen som blir avgörande för den framtida personliga eller företagsmässiga utvecklingen. Dels kan jag inte låta bli att ha ett litet sidoprojekt på nätet. Trots att Seniorsurfaren är tänkt att bli ett bokslut över mina cirka 20 år på Internet så är det fortfarande kul att starta något nytt. Jag har också en hel del kvar att lära mig om Internet Teknik. Till sist så tyckte jag mig se behov hos seniorer som är nybörjare på nätet. Det grundläggande syftet är därför att ge en hjälpande hand för att minska det digitala utanförskapet.

Seniorsurfaren har inte svar på allas frågor, men strävar efter att ge bra svar och rätt rekommendationer till dig som är 55 plussare. Marknaden för IT är efter mina 20 år på nätet mycket omfattande och fortfarande inte helt standardiserad. Det finns en mängd produkter och leverantörer med olika tekniska lösningar. Den närmaste supporten hittar du kanske i dina barn eller barnbarn, vänner och bekanta som kanske inte alltid har tid. En ytterlighet är att köpa ett supportavtal samtidigt med datorn eller mobilen, vilket kan bli dyrt för de flesta ”vanliga” pensionärer. Seniorsurfaren har målsättningen att bli ditt självklara alternativ när allt annat känns svårt att förstå eller blir för kostsamt.

Oavsett vad man tycker om Internet så är det svårt att numera klara sig utan en uppkoppling mot nätet. Man söker information, gör bankärenden, får e-post, pratar via video och delar bilder med släkt och vänner.

Varmt välkommen att gå med i Facebookgruppen Seniorsurfare i Sverige, men läs först gruppens regler.

Man blir isolerad och missar mycket roligt utan en Internetuppkoppling!

Bert-Åke Byqvist Juninger, ansvarig publicist