Ansvarig publicist

Ansvarig publicist

Rötter i grafiska branschen

Jag har arbetat som egen företagare i grafiska branschen under hela mitt yrkesverksamma liv, huvudsakligen med marknadsföring och försäljning. Tyckte att det var så roligt och intressant med branschen att jag fortsatte med grafisk produktion där jag en gång började som lärling. Numera är jag frilansande webbdesigner och låter Frilans Finans sköta min fakturering. Om du vill få en fylligare beskrivning av mig som professionell yrkesutövare så kan du läsa mer på min företagshemsida BJ Webdesign. Idag är jag sedan 2020-09-17 pensionär. Det kändes bra, men jag saknade affärsmässiga utmaningar. Därför fortsätter jag att vara aktiv på hobbynivå. Vad är då naturligare än att använda nätet med dess fantastiska möjligheter.

 

Erfarenhet från Internets barndom

Jag har varit med sedan utvecklingen av Internet tog fart i slutet av 1990-talet. Då lärde jag mig min första mer avancerade applikation och skapade en hemsida med webbshop med hjälp av databasprogrammet FileMaker. Idén var bra, tekniken fungerade perfekt med de verktyg som fanns att tillgå på den tiden. Men gemene man var inte mogen för Internet i allmänhet och shopping på nätet i synnerhet. Jag skapade också en portal för tryckpriser och tryckerikontakter som faktiskt gick att tjäna pengar på. Sedan dess har jag skapat hundratals hemsidor till mina företag, vänner och för privat bruk. Jag har också byggt några fler portaler samt startat upp egna e-handelsprojekt och formulerat kunders kravspecifikationer för val av e-handelsplattform. Det mesta jag har åstadkommit på nätet har legat på en professionell hobbynivå vid sidan av mitt egentliga jobb med marknadsföring och försäljning i den grafiska branschen. Idag ser marknaden på Internet helt annorlunda ut, vilket jag kommer prata om i min blogg. Jag driver förutom seniorsurfaren.se av olika anledningar följande privata hemsidor: bjwebdesign.se, podengofriends.se, brollopirom.n.nu.  Besök gärna dessa hemsidor. Jag hoppas och tror att du som är 55+ kommer hitta ett bra forum i seniorsurfaren.se. Seniorsurfaren blir för mig personligen ett slags bokslut över mina mer än 20 år på nätet. Läs gärna mer om anledningen till att jag startade Seniorsurfaren.

Bert-Åke Byqvist Juninger Senior designer, BJ Webdesign