Länkar

Länkar

Här hittar du många bra länkar till kunskaps- och informationssidor på nätet som handlar om Internet och IT-verktyg. På shop.seniorsurfaren.se hittar du dessutom länkar till råd och information från olika myndigheter och organisationer som tillvaratar konsumentens intressen.

Betalningshjälpen

Det finns många praktiska sätt att hantera sin vardagsekonomi digitalt, men ibland kan det upplevas som lite svårt att komma igång. På Betalningshjälpen visar vi dig till exempel hur du handlar på nätet, betalar räkningar, skickar pengar, och lite annat så att du tryggt och säkert kan hantera din digitala vardag.

 

Bredbandsval

Bredbandsval.se är en gratistjänst som gör det enkelt att jämföra bredband på nätet. Fokus är att förse dig med all information du behöver genom att på ett överskådligt sätt synliggöra de operatörer och deras bredband som du kan få på just din adress.

 

Funk IT-lyftet

Mycket i samhället kräver numera att man kan använda dator, surfplatta eller mobiltelefon. på den här siten hittar du guider som visar hur du gör.  

 

Digitalhjälpen

I tider av isolering är digital inkludering viktigare än någonsin. Därför finns Digitalhjälpen. En sida med vägledning och tips som hjälper äldre att förstå och använda digitala tjänster och verktyg.

 

Digitalträning

Med hjälp av den här sidan med tips i form av artiklar och videofilmer kan du träna upp dina vardagsfärdigheter när det gäller datorer, mobiltelefoner och att sköta ärenden digitalt.

 

Internetkunskap

Internetstiftelsen en oberoende, affärsdriven och allmännyttig organisation. En av stiftelsens visioner är att alla vill, vågar och kan använda internet. Därför publicerar de utbildningsmaterial som underlättar förståelsen och användandet av Internets tjänster.

 

IT-ord

I denna ordlista hittar du förklaringar till cirka 14 000 termer med anknytning till IT. Du hittar även länkar till språkvårdande organisationer och språkliga resurser inom IT-området.

 

Seniorsurfarna

Allt mer i vår vardag styrs av den digitala tekniken. Fyra av Sveriges mest folkkära personer – Marianne Mörck, Björn Hellberg, Claes Malmberg och Ewa Fröling – på träningsläger för att drillas i digitala färdigheter.

 

Säkerhetskollen

Sveriges nya samlingsplats för säkerhet online. Välkommen till säkerhetskollen.se – ett initiativ från SSF. Hit vänder du dig för att få rådgivning och kunskap om den allt mer växande digitala brottsligheten.