Bloggen

Vad är scam?

Det är inte bara i vardagslivet som vi använder engelska istället för svenska, för att det känns rätt eller också så hittar vi inget annat bättre ord. Speciellt yngre människor plockar lätt upp uttryck från film, musik och Internet samt andra ungdomar.  

Ökad tillgänglighet till Internet och IT-verktyg

Om nu kommuner och olika myndigheter vill spara pengar genom att minska pappershanteringen som exempelvis traditionell post så måste ju, som jag ser det, de som lever i digitalt utanförskap få en subventionerad tillgång till både IT-verktyg, Internet och utbildning.

Rädd för att handla på nätet?

Pandemin under 2020 och 2021 har fått många att handla mer på Internet. Det gäller speciellt de äldre som har lärt sig mer och vågar alltmer. Eftersom många fler nu gör sina inköp på nätet så kommer de fysiska butikerna att få det ännu svårare att överleva.

Hur hittar man bra nätbutiker?

Hur hittar man bra nätbutiker? Frågan dök upp då vi pratade med några vänner tillika seniorsurfare som hade en dålig erfarenhet av att köpa kläder online. Problemet var krångel med returen. Näthandel kanske inte är så lätt för alla seniorsurfare som jag trodde

Shoppa med en senior

Hittade av en slump en artikel från Klarna som i sig var viktig information, men deras initiativ "Shoppa med en senior" blev för mig lite löjlig. Tycker den får oss pensionärer att framstå som helt okunniga. Man blir väl inte dummare med åldern, eller hur?  

Digitalt utanförskap

Snart ett halvår har gått sedan jag startade Seniorsurfaren. Ganska snabbt skapade jag en hemsida, startade en Facebookgrupp och samlade ihop utbildningsmaterial från nätet till hemsidan samt knöt kontakter som kunde ge oss seniorer rabatter på support och utbildning.

Handla via video

Kjell & Co har ett riktigt bra koncept där du kan handla via video - som i butik men online.  Du startar ett livemöte på deras hemsida via din dator eller telefon genom att klicka på en knapp, och får då prata med en säljare för tips och råd inför ditt köp.

Vi som vill lära oss mer om Internet

Egentligen så är jag bara en vanlig senior som vill lära mig mer om Internet och IT-verktyg, och samtidigt gärna delar med mig av den kunskap jag själv redan har. Då jag numera bygger hemsidor som frilansande webbdesigner passade det ju bra att starta Seniorsurfaren.

Grupp för pensionärer på Facebook

Seniorsurfaren är en grupp för pensionärer på Facebook som hjälper 65 plussare med deras datorer, surfplattor och mobiler samt Internetrelaterade frågor och problem. Gruppen är privat och idéell och vi tar tacksamt emot idéer, förslag till samarbeten och rabatter.

Köpa ny dator, surfplatta eller mobil

Det kom i Facebookgruppen upp en fråga om tips på en lätt och bra laptop som är tillräcklig för bildhantering, men inte nödvändigtvis för avancerade spel. Det fick mig att fundera på vilken kunskap som behövs för att kunna ge någon bra rekommendationer.  

123